Follow on Bloglovin

tirsdag den 30. oktober 2012

MIX Copenhagen.

Imellem d. 19. og 28. oktober, blev der afholdt MIX filmfestival i København - et årligt arrangement der kun viser homo/bi/trans film (alle genrer), og sætter fokus på nogle ellers tabubelagte emner. Empire viste langt de fleste af filmene, og på trods af det meget store (!!) udvalg, lykkedes det kæreste og jeg at udvælge 2 film, vi særligt gerne ville se (budgettet holdt ikke til 15 forskellige .. øv)


Jack & Diane var den første, og handlede om en ung pige (Diane's) spirende seksualitet, og hendes begyndende forhold til den jævnaldrende Jack (som også er en pige, red.) + alle de følelsesmæssige komplikationer der hører til, når man er ny i Lesbo Land. Umiddelbart en meget ligetil historie, MEN! Udover, at filmen var enorm kedelig og langtrukken, havde de klippet et mærkeligt og ret skræmmende monster ind, der dukkede op på de mærkeligste tidspunkter. Det var lige i overkanten af kunstnerisk frihed - i hvert fald til min smag. Øv.


Den anden film var til gengæld rigtig god. We Are the Night fortalte en atypisk vampyr-historie, der var så langt fra Twilight-idyllen, som noget kan komme. Den var rå, voldelig, og viste hvorfor det nu lige er, at det ikke altid er mega awesome at være vampyr ... f.eks. når man er tvunget til at være lesbisk, da man ikke må forvandle mænd, der simpelthen er for dumme til at fungere i racen! Det eneste minus var, at den skulle vises som en tysk film med engelske undertekster, og at vi i stedet fik den at se i en engelsk-synkroniseret version (kikset) med franske (wtf!?) undertekster. Hvis det er muligt at hapse originalversionen, et-eller-andet sted fra, er den dog klart anbefalelsesværdig!   

Ingen kommentarer:

Send en kommentar